Åbningstider:

Mandag​

​09.30 - 16.00​

Tirsdag

​09.30 - 16.00​​

Onsdag

​09.30 - 16.00​​

Torsdag

​09.30 - 16.00​​

Fredag

Lukket​​

Tidsbestilling på tlf:

​Klinisk Tandtekniker

Jyllandsgade 19 C

75 92 60 61

Studsdalvej 41

75 56 33 90 / 22 94 58 50 (mobil)

​✓ ​Forsikringshjælp & garanti på proteser ✓ Udebesøg & adgang for kørestole ✓ Akuttider & gratis vejledning

​Dårlig ånde

​Årsagen til dårlig ånde skal næsten altid findes omkring tænderne og i tandkødet. Dernæst kan årsagen være i slimhinden, kæbeknoglen eller i tungens overflade. Dårlig mundhygiejne, kombineret med voldsom ophobning af tandsten og plak er langt den hyppigste årsag til dårlig ånde. 

Plak og tandsten dannes også på proteser. Plak er hvidlige belægninger på protesens yder- og især inderside. Dårlig protesehygiejne øger risikoen for dårlig ånde og vampeinfektion i mundhulen.

En dårligt passende protese kan give anledning til overvækst af slimhinde, såkaldte hyperplasier, som er meget furede i overfladen, hvorved der skabes grobund for bakteriernes vækst. Tungens overflade kan være meget furet, og der kan ophobes bakterier i bunden af furerne, som vil give anledning til dårlig lugt. Tungens overflade kan være belagt med bakterierester samt madrester eller evt. angrebet af en svampeinfektion.

Fire vigtige punkter i forbindelse med behandlingen af dårlig ånde:

  • For det første skal der foretages en grundig professionel tandrensning.
  • Kontrol og evt. justering af pasform.
  • Instruktion omkring hel- eller delproteser, for en optimal protesehygiejne, dvs. rengøring mindst 2 gange dagligt med almindelig håndsæbe og en egnet protesebørste.
  • Rengøringen foretages bedst ved, at man fylder vand i håndvasken og børster hen over vandet, således at man, såfremt man skulle tabe protesen, taber den ned i vandet.

Desinfektion af mund og hals

Til desinfektion af munden og halsen kan anvendes Klorhexidinglukonat 0,12% 3 gange dagligt eller brintoverilte 3 gange dagligt. Begge dele kan anvendes som skyllemiddel eller det kan anvendes på tandbørsten. Men længere tids brug af Klorhexidin kan give en ret kraftig misfarvning af tænderne og tungens overside.

Der fåes flere forskellige mundskyllemidler i håndkøb. Disse kan også anbefales.​

​Klinisk Tandtekniker

CVR: 11251803

Jyllandsgade 19 C

Filial: Studsdalvej 41
​7000 Fredericia

Tlf: 75 92 60 61

E-mail: gtn@gretetang.dk